Składniki:
2 łyżki otrębów owsianych
1/3 szklanki różyczek brokułów
Mała garść natki pietruszki, posiekanej
Mała garść posiekanej mięty
2 dymki, okrojone i pokrojone w plastry
starta skórka z ½ limonki
1 filet z łososia
Przyprawa (sól i pieprz do smaku)
Przygotowanie
Otręby owsiane włożyć do miski i zalać 2 łyżkami wrzącej wody i odstawić na 10 minut. Brokuły gotować na parze lub blanszować we wrzącej wodzie, a następnie odświeżyć pod zimną bieżącą wodą. Otręby owsiane roztrzepać widelcem i dodać posiekane zioła , dymkę, skórkę z limonki, brokuły i przyprawy. Grilluj filet z łososia według własnych upodobań i podawaj z tabbouleh.Alternatywnie możesz rozdrobnić rybę i dodać do tabbouleh.
f: luckyhand2010 / pixabay